Groep D: Dortmund verdiend langs Real

24 oktober 2012, 22:42   Bijgewerkt: 25 oktober 2012, 00:09

Borussia Dortmund heeft de macht gegrepen in groep D van de Champions League. De Duitsers vloerden woensdag Real Madrid voor eigen publiek met 2-1 en lossen de Spanjaarden daarmee af als lijstaanvoerder.

Drie weken geleden stal Dortmund met heerlijk voetbal de show op Eastlands tegen Manchester City, maar vergat het zichzelf ondanks de vele kansen te belonen (1-1). Tegen Real was de Duits kampioen opnieuw de betere ploeg en met de immer fanatieke supporters achter zich sloeg het nu wel toe.

Pepe stond met een blunder aan de basis van de 1-0 voor Dortmund. De Portugese sloper van Real Madrid schoof de bal in de 35ste minuut zo in de voeten van Sebastian Kehl. Hij bediende Robert Lewandowski, die raak schoot.

Een minuut later was het alweer gelijk. Mesut Özil stuurde Cristiano Ronaldo diep met een mooie lange bal en zag zijn Portugese ploeggenoot scoren met een fraaie lob over Dortmund-keeper Roman Weidenfeller.

Tegen Manchester City ging het in de slotfase nog verkeerd, maar nu hield Dortmund het hoofd koel. Daardoor gaat het met zeven punten aan de leiding in groep D. Het heeft één punt meer dan Real Madrid. Ajax staat derde met drie punten, na de fraaie en verdiende 3-1 thuiszege op Manchester City, dat nu met één punt hekkensluiter is.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen