Van la Parra: "Wilde Van Basten bedanken"

10 december 2012, 09:58

Rajiv van la Parra zorgde voor één van de meest komische momenten van dit eredivisieweekend. De aanvaller van SC Heerenveen sprong na zijn treffer in de wedstrijd tegen Roda JC Kerkrade (4-4) in de armen van coach Marco van Basten, maar deed dit zo enthousiast dat de twee samen tegen de grond gingen.

"Dat deed ik om hem te bedanken voor het vertrouwen dat hij mij geeft. Ondanks de mindere resultaten heeft hij mij altijd laten staan", zegt hij op de website van SC Heerenveen over zijn sprong in de armen van de coach. Hij vindt dat Van Basten wel een steuntje in de rug verdiende. "Ik vind de kritiek die hij van buitenaf krijgt niet terecht. We zijn een aantal belangrijke spelers kwijtgeraakt. Dat is niet één-twee-drie op te vangen. Toch verwacht iedereen maar dat er gelijk gepresteerd wordt. Ik vind dat je de trainer tijd moet geven. Ik weet zeker dat hij het weer op de rit gaat krijgen."

Dat leek tegen Roda JC Kerkrade te gaan gebeuren, maar SC Heerenveen gaf een zeker lijkende zege in de slotfase weg. De bezoekers kwamen in de laatste tien minuten terug van 4-2 tot 4-4. "Dat we dit weggeven, past wel in de situatie waarin we nu met SC Heerenveen zitten. Je hebt ups en downs in een seizoen, nu zitten we in een fase dat alles tegen zit. Hoe we uit deze situatie moeten komen? Winnen, dat helpt. We moeten het geloof houden dat het gaat lukken. We moeten elkaar oppeppen, scherp houden en steunen. We moeten ons vasthouden aan het feit dat ons veldspel goed was. Ik heb een positief gevoel over de komende wedstrijden. Ik ben er heilig van overtuigd dat we weer in een goede fase terecht gaan komen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen