Barcelona in laatste kwartier langs Malaga

24 januari 2013, 23:51

Eén van de halve finales in de Copa del Rey wordt El Clásico. FC Barcelona voegde zich donderdag bij de laatste vier door in het laatste kwartier afstand te nemen van Malaga CF: 2-4. Daardoor wacht de Catalaanse club een tweeluik met Real Madrid.

Omdat Barcelona vorige week in eigen huis niet verder kwam dan 2-2, moest de titelverdediger in Estadio La Rosaleda in Malaga in elk geval scoren om uitzicht te houden op titelprolongatie. Dat lukte al in de achtste minuut. Pedro Rodriguez kopte raak op aangeven van Dani Alves.

Malaga bleef er echter in geloven en speelde met veel strijd. Daardoor golfde het spel voor de pauze op en neer. Vier minuten na de openingstreffer stond het alweer 1-1. Joaquin troefde Gerard Piqué af in de kleine ruimte en maakte gelijk.

Na de rust kwam Barcelona al vlot op voorsprong. Piqué schoot, ontsnapt aan de aandacht van de Malaga-defensie, de 1-2 binnen. Vervolgens hadden de bezoekers het betere van het spel. Malaga kwam toch weer langszij. Terwijl Cesc Fàbregas geblesseerd op de grond bleef liggen na een duel met Weligton, kwam de thuisclub er razendsnel uit en ramde Roque Santa Cruz via de binnenkant van de paal de 2-2 erin. Bij die score zou het verlengen worden, maar zover kwam het niet.

Andrés Iniesta tekende in de 76ste minuut voor de 2-3. De middenvelder werd bediend door Fàbregas, die zich fraai wegdraaide bij Martin Demichelis. Niet veel later bracht Lionel Messi met het hoofd de 2-4 eindstand op het scorebord.

Real Madrid rekende woensdag, ondanks dat het twee rode kaarten kreeg, af met Valencia. De eerste El Clásico in de strijd om een finaleplek is volgende week, de return is eind februari. De andere halve finale gaat tussen Atletico Madrid en Sevilla.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen