Booy: "Gudjohnsen wilde deze kans grijpen"

Ger
14 januari 2013, 15:13

Foeke Booy zag zondag steunpilaar Eidur Gudjohsen naar Club Brugge vertrekken. De Nederlandse trainer van Cercle Brugge, dat op de laatste plaats bivakkeert, is niet verrast door het vertrek van de IJslandse routinier.

"In ons gesprek maakte hij duidelijk dat hij deze kans wilde grijpen. Hij is 34, en Club Brugge is een ploeg die voor heel andere dingen meespeelt", zegt Booy tegen Voetbal International. Cercle liep een risico als het Gudjohnsen niet aan Club Brugge had verkocht. "De beperkingen waren het bedrag waarvoor hij zou vertrekken. Hij had een optie in zijn contract staan die inhield dat hij transfervrij naar een buitenlandse club mocht vertrekken."

"Dat uitgerekend stadsgenoot Club Brugge zich meldde is dan wel lastig. Maar de sportieve belangen zijn zeer groot voor ons, dus ik wilde hem graag behouden', stelt Booy. "Maar dat moet je loslaten en dan blijft er een vergoeding over. Ik heb geen flauw idee hoeveel het uiteindelijk is geworden, maar het eerste bod van drie ton werd per definitie direct afgewezen. Cercle vroeg vijf ton."

"Jammer dat het gebeurt, want ik bouwde een team om hem heen. We moeten kijken hoe we het met de opvolging gaan doen, want financieel zijn we zeer beperkt. Ook zijn de eventuele kandidaten niet per se beter dan zijn interne opvolgers."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen