Lazio door late penalty naast Palermo

19 januari 2013, 20:08

Lazio dreigde zaterdag tegen zijn eerste nederlaag in de Serie A sinds 4 november 2012 - 4-0 tegen Catania - aan te lopen. Eveneens op Sicilië wisten de Romeinen tegen Palermo pas in de slotfase een 2-1 achterstand weg te werken: 2-2.

Sergio Floccari zorgde in de tiende minuut met een kopbal al voor de 0-1. Na de pauze dacht hij ook de 0-2 te maken, maar zijn treffer werd ten onrechte afgekeurd wegens vermeend buitenspel. Dat hielp Palermo in het zadel. In een tijdsbestek van twee minuten, tussen de zeventigste en 72ste minuut, kantelde de thuisclub de score dankzij Egidio Arevalo en Paulo Dybala.

Zes minuten voor het einde redde Anderson Hernanes vanaf de strafschoptip toch nog een punt voor Lazio, dat daardoor de tweede plaats weer overneemt van Napoli. Wel gaan de Napolitanen zondag nog op bezoek bij subtopper Fiorentina.