Sociedad brengt Barcelona eerste nederlaag toe

19 januari 2013, 19:50   Bijgewerkt: 19 januari 2013, 21:25

FC Barcelona is zaterdag tegen zijn eerste nederlaag van het seizoen in La Liga aangelopen. De Catalanen gaven in Baskenland op bezoek bij Real Sociedad een 0-2 voorsprong uit handen: 3-2.

Het leek een makkelijke avond te worden voor Barcelona in het Estadio Municipal de Anoeta. Lionel Messi zorgde al in de zevende minuut voor de 1-0, na een slechte uittrap van Sociedad-keeper Claudio Bravo. Pedro Rodriguez tekende ruim een kwartier later voor een verdubbeling van de voorsprong.

Sociedad gaf echter niet op. Door twee goals van Gonzalo Castro kwam het terug tot 2-2. In de 56ste minuut, bij een 1-2 stand, was Barça-verdediger Gerard Piqué al uit het veld gestuurd met zijn tweede gele kaart. Met name zijn eerste prent was niet al te handig. Bij een vrije trap bleef hij te lang te dicht voor de bal staan.

Met een man minder zocht Barcelona in de slotfase naar de winst, maar de 3-2 viel aan de andere kant. Imanol Agirretxe tikte van dichtbij binnen en werd daarmee de held van Sociedad. Ondanks het verlies heeft Barcelona nog altijd een straatlengte voorsprong op de concurrentie. Nummer twee Atletico heeft elf punten achterstand.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen