Oranje geeft winst uit handen tegen Italië

Ger
6 februari 2013, 22:30

Oranje heeft de vriendschappelijke interland tegen Italië woensdagavond met een gelijkspel afgesloten. Het jongste Nederlands elftal in bijna honderd jaar kwam in de eerste helft op voorsprong via Jeremain Lens. Vlak voor het laatste fluitsignaal dwong Marco Verratti een remise af: 1-1.

Van Gaal hield zich met zijn selectiebeleid opnieuw strikt aan zijn voorwaarden: internationals moeten regelmatig in actie komen en fit genoeg zijn. Het gevolg was dat spelers als Daley Blind, Jonathan De Guzman en Ola John bij de selectie zaten, terwijl aanvoerder Wesley Sneijder, Rafael van der Vaart en Maarten Stekelenburg ontbraken. Voor Arjen Robben – omschreven als 'buitencategorie' – maakte de keuzeheer een uitzondering. De tegenwoordig vooral bankzittende vleugelspeler van Bayern München was echter ook bij Oranje reserve.

Via de uitblinkende Adam Maher kreeg Oranje twee kansen op de openingstreffer, maar doelman Gianluigi Buffon bewees beide keren nog lang niet versleten te zijn. Vooral zijn redding op de eerste inzet van de AZ-middenvelder mocht er zijn. Nadat de routinier van Juventus ook nog een uithaal van Strootman onschadelijk had gemaakt, moest hij na ruim een half uur alsnog capituleren. Jeremain Lens trof van dichtbij doel nadat een schot van Maher was geblokt. Voor de PSV'er was het zijn vijfde doelpunt in negen optredens.

De krachtsverhoudingen waren dankbaar bewijsmateriaal voor Van Gaal, die zich vooraf optimistisch had uitgelaten over de kansen tegen de verliezend EK-finalist. De keuzeheer stelde zelfs dat de Nederlandse competitie niet onderdoet voor de Serie A. “In mijn ogen is de Eredivisie minstens gelijkwaardig. Misschien zelfs wel sterker”, verklaarde Van Gaal. Volgens hem wordt de Serie A teveel op een voetstuk gezet. “Er zijn drie of vier topcompetities. Duitsland, Spanje en Engeland horen daarbij, Italië niet hoor.”

Van Gaal bracht direct na rust Jonathan de Guzman binnen de lijnen, waarmee de Swansea City-middenvelder na Blind en de tegenvallende John de derde debutant van de avond was. Het was echter een andere invaller, Robben, die Oranje met enkele kenmerkende acties nieuw elan gaf. Ondanks diverse kansrijke aanvallen bleef een verdubbeling van de voorsprong uit. Italië beet in de tweede helft nauwelijks van zich af, maar in de slotfase gooiden de bezoekers opeens alle schroom van zich af. Oranje ontsnapte twee keer aan de gelijkmaker, maar Marco Verratti zorgde uiteindelijk alsnog voor de gelijkmaker.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen