Robben vervangt Huntelaar bij Nederlands elftal

Ger
5 februari 2013, 15:59   Bijgewerkt: 5 februari 2013, 16:13

Arjen Robben is alsnog opgeroepen voor de oefeninterland van Oranje tegen Italië. De vleugelspeler van Bayern München is door bondscoach Louis van Gaal als vervanger van Klaas-Jan Huntelaar bij de selectie gehaald. De aanvalsleider van Schalke 04 ontwaakte dinsdag met een bloeduitstorting in zijn oog. Robben zal op de bank beginnen tegen Italië, debutanten Daley Blind en Ola John staan in de basis.

"Klaas-Jan is naar de dokter gegaan", legde Van Gaal tijdens een persconferentie uit. "Het is allemaal onschuldig van aard, maar hij kan niet spelen tegen Italië. Hij heeft moeite met de juiste diepte in te schatten, daarom is hij naar huis gegaan."

Robben was aanvankelijk buiten de selectie gelaten door Van Gaal, omdat hij volgens de filosofie van de bondscoach niet fit genoeg was. Tegen Italië zal de aanvaller van Bayern München vermoedelijk op de bank beginnen. De verwachting is dat Ola John een kans gaat krijgen aan de linkerkant van de Oranje-voorhoede. Het zou voor de 20-jarige aanvaller van Benfica zijn debuut betekenen in het Nederlands elftal.

Naast John lijkt ook Daley Blind zich op te kunnen maken voor zijn eerste interland. De 22-jarige Ajacied start vermoedelijk links achterin. Hierdoor schuift Bruno Martins Indi, die de laatste interlands aan de linkerkant speelde, door naar het centrum.

De oefenwedstrijd tussen Nederland en Italië begint woensdag in de ArenA om 20.30 uur. Kevin Strootman zal, omdat Wesley Sneijder niet bij de selectie zit en reserve-captain Dirk Kuyt niet in de basis staat, de aanvoerdersband dragen bij Nederland.

Vermoedelijke opstelling Nederland: Krul; Blind, Martins Indi, De Vrij, Janmaat; Strootman, Clasie, Maher; Lens, Van Persie, John

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen