PSV weer op één na simpele zege op RKC

16 maart 2013, 21:38

PSV heeft de koppositie in de Eredivisie voor minimaal één dag terug. Dankzij een 2-0 overwinning op RKC Waalwijk hebben de Eindhovenaren de eerste plaats weer overgenomen van Ajax, dat later dit weekend in actie komt tegen AZ. Dries Mertens en Georginio Wijnaldum tekenden in het Philips Stadion voor de doelpunten.

In deze laatste maanden van het seizoen gaat het eigenlijk maar om één ding: de punten.  PSV en Ajax weten allebei, omdat ze nog tegen elkaar spelen, dat ze kampioen zijn als de resterende competitieduels gewonnen worden. Tegen RKC zette PSV een eerste stap in de juiste richting, de overige zeven moeten de komende weken volgen. De belangrijkste stap moet 14 april gezet worden, thuis tegen Ajax.

Na vier minuten zat PSV dus al op rozen. Maar waar heel Eindhoven hoopte op een monsterscore, bleef de score lang beperkt tot 1-0. De thuisploeg was weliswaar veel beter dan RKC, maar liet een aantal opgelegde kansen op de tweede treffer liggen. De grootste was voor Tim Matavz. De Sloveen, die van coach Dick Advocaat weer eens de voorkeur kreeg boven Jürgen Locadia, raakte de bal echter maar half. Het moment was tekenend voor het spel van Matavz, bij wie eigenlijk niets lukte.

Met zijn treffer haalde Wijnaldum het laatste restje spanning uit de vrij matte wedstrijd. RKC Waalwijk, dat zijn laatste twee wedstrijden tegen PSV gewonnen had, bleek niet in staat om voor een derde keer op rij te kunnen stunten. De koppositie in de Eredivisie is daardoor dus weer voor de ploeg uit Eindhoven. Voor hoe lang, zal zondag blijken. De bal ligt weer bij Ajax.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen