Toivonen: "Dit is een beetje revanche"

17 maart 2013, 07:00   Bijgewerkt: 16 maart 2013, 22:45

RKC Waalwijk bleek zaterdag het ideale medicijn voor PSV. Een week na de pijnlijke nederlaag bij SC Heerenveen (2-1) kreeg de ploeg uit Eindhoven van de bezoekers uit Waalwijk alle gelegenheid om het zelfvertrouwen weer een beetje op te krikken. De probleemloze 2-0 zege was meer dan welkom, erkent Ola Toivonen.

"Dit is een beetje revanche", zegt de Zweed, die zijn rentree in de basis maakte, tegen FCUpdate.nl. "Wat ons vorige week tegen Heerenveen gebeurde, kan niet. Dat was niet acceptabel. Deze overwinning is daarom heel belangrijk, het zorgt voor rust."

Over het spel van zijn ploeg was Toivonen goed te spreken. "Vooral de eerste helft was goed. We hadden graag meer doelpunten gemaakt, dat lukte ook bijna, maar zijn geen moment in de problemen geweest. We hadden altijd controle over het duel."

Door de overwinning is PSV weer even koploper in de Eredivisie, al kan Ajax zondag bij winst op AZ de eerste plaats weer overnemen. Maar met nog een thuisduel tegen Ajax voor de boeg, 14 april, heeft PSV alles in eigen hand. Toivonen denkt dat PSV, om de titel te pakken, niets meer mag laten liggen. "We moeten zeven keer winnen, denk ik. Dat is moeilijk, maar het kan. Om te beginnen over twee weken, uit tegen Roda JC Kerkrade. Dat is een lastige wedstrijd, hopelijk is iedereen bij ons dan weer fit."

Zelf hoopt Toivonen de komende weken stukje bij beetje zijn oude vorm terug te vinden. Het is, na zijn lange blessureperiode, nu nog even zoeken voor de Zweedse international. "Ik heb geen last meer van mijn hamstring, maar mis nog ritme. Ik ga met stapjes vooruit en hoop weer op honderd procent te zitten als we tegen Ajax spelen. Lukt dat niet, dan niet. Maar ik heb nog een maand, hopelijk is dat genoeg."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen