Bayern rekent ook in Italië af met Juventus

10 april 2013, 22:38   Bijgewerkt: 10 april 2013, 23:45

Het binnenhalen van de landstitel, zaterdag in Frankfurt, heeft de missie van Bayern München in de Champions League niet verstoord. De Duitse ploeg van basispeler Arjen Robben schakelde woensdag in Turijn onverstoorbaar Juventus uit: 0-2. Het eerste duel in München eindigde eveneens in 2-0 voor Bayern, dat zich voor het tweede opeenvolgende jaar bij de laatste vier schaarde.

Juventus begon nog wel iets beter aan de wedstrijd dan vorige week in München. De Italiaanse kampioen kon in Duitsland geen moment in het juiste ritme komen. Opvallend was dat met name de zeer gewaardeerde routiniers Gianluigi Buffon (35) en spelmaker Andrea Pirlo (33) het in de Arena van Bayern lieten afweten.

Bayern raakte in het bescheiden Italiaanse overwicht geen moment in paniek, ook niet nadat verdediger Daniel van Buyten in de 35e minuut aangeslagen naar de kant moest. Jerome Boateng was zijn logische vervanger.

De ploeg van trainer Jupp Heynckes dook voor de rust af en toe gevaarlijk voor Buffon op, mede dankzij enkele dreigende acties van Robben. Topscorer Mario Mandzukic kon uit een paar halve kansen niet tot scoren komen en de in deze wedstrijd weer ouderwets attente Buffon keerde een afstandsschot van David Alaba.

(c) ANP

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen