Blunder Buffon leidt ruime zege Bayern in

2 april 2013, 22:37   Bijgewerkt: 2 april 2013, 23:39

Bayern München staat al met één been in de halve eindstrijd van de Champions League. De fiere koploper in de Bundesliga had dinsdag voor eigen publiek geen moeite met Juventus. Een blunder van keeper Gianluigi Buffon leidde al na een halve minuut tot de 1-0. Thomas Müller bepaalde na rust de eindstand op 2-0, al was zijn goal wel een buitenspeldoelpunt. De return is volgende week in Turijn.

Maar dit seizoen zou één van die lange reeksen wel eens ten einde kunnen komen, want Bayern en Juventus hebben heel behoorlijk spelersmateriaal. Dat blijkt ook wel als we naar de nationale competities kijken. In Italië heeft Juventus al negen punten voorsprong op nummer twee Napoli. In Duitsland kan Bayern komend weekend zelfs al de landstitel veroveren. De Bundesliga en Serie A, toch geen kinderachtige liga's.

En ook in de Champions League maakten beide teams tot dusver indruk. Het was dan ook lastig om een winnaar te voorspellen. De coaches verwachtten in elk geval een boeiend tweeluik. Leuk was het vanavond zeker, maar spannend niet echt.

Wat de plannen van Juventus-coach Antonio Conte ook waren, zijn team moest nu wel aanvallen. En dat gebeurde ook. In de tiende minuut was Andrea Pirlo, die verder amper zijn normale (hoge) niveau haalde, dichtbij uit een vrije trap (over) en even later schoot Arturo Vidal net naast nadat hij Bastian Schweinsteiger had uitgekapt.

Clattenburg

Clattenburg

Na de pauze was Bayern minder groots, maar het was wel voldoende om Juventus machteloos te laten. Bovendien viel de 2-0 alsnog. Een pegel, van Luiz Gustavo, wist Buffon nu wel te keren. Maar in de rebound bleef Mario Mandzukic rustig. De Kroaat, die wel buitenspel stond, legde breed op Thomas Müller, die van dichtbij de eindstand op 2-0 bepaalde.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen