Dortmund halvefinalist na bizarre ontknoping

9 april 2013, 22:39   Bijgewerkt: 10 april 2013, 00:11

Borussia Dortmund heeft op krankzinnige wijze de halve finales van de Champions League bereikt. De Duitsers kwamen voor eigen publiek in de return tegen Malaga in de slotfase met 1-2 achter, nota bene door een buitenspeldoelpunt, maar zetten het duel in blessuretijd volledig op zijn kop. Marco Reus en Felipe Santana zorgden voor de 3-2. Aan de beslissende treffer zat wel een luchtje van buitenspel.

De voorbereiding van Malaga op deze belangrijke wedstrijd werd overschaduwd door het overlijden van de vader van trainer Manuel Pellegrini. De Chileen vloog voor de begrafenis terug naar zijn geboorteland Chili en sloot zich pas dinsdag, enkele uren voor de aftrap, weer aan bij zijn ploeg, die Dortmund thuis op 0-0 had gehouden.

De Spanjaarden waren voor Pellegrini extra gebrand op een plaats in de halve finale. "We willen deze wedstrijd voor hem winnen", zei Martin Demichelis maandag. "We gaan er voor hem alles aan doen om door te gaan." Al in de 25ste minuut zette Malaga een grote stap in de juiste richting. Dortmund begon met te veel spanning in de benen aan de return en daarvan profiteerden de Andalusische bezoekers.

En op fraaie wijze bovendien. Met een schitterend hakje bediende Marco Reus  Lewandowski. De Poolse spits stiftte de bal knap over doelman 'Willy' Caballero en gleed daarna binnen. Op slag van rust kon Dortmund bijna weer helemaal opnieuw beginnen. Uit een vrije trap dook Joaquin ongedekt op voor de neus van Roman Weidenfeller, maar de goalie redde. Dat was vlak na rust nogmaals zo.

Naarmate de tweede helft vorderde, nam de druk van Dortmund toe. Maar net als vorige week in La Rosaleda maakten de Duitsers het niet af. Dat kwam met name door goed keeperswerk van Willy. De sluitpost keerde met de voet een schot van Reus en even later hield hij Mario Götze met zijn tenen van een doelpunt af.

Dortmund bleef jagen en kwam in de blessuretijd op gelijke hoogte via Reus. Vervolgens zette BVB, gesteund door het fanatieke publiek op het eigen Signal Iduna Park, alles op alles om de verlossende 3-2 te forceren. En die viel ook. In de derde minuut van de extra tijd schoot Santana, in een scrimmage, van dichtbij binnen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen