FC Emmen zoekt spelers die 'gras willen opvreten'

19 april 2013, 10:30

In de zoektocht naar nieuwe spelers ligt voor FC Emmen deze zomer de nadruk op mentaliteit. Coach Joop Gall vindt mentale weerbaarheid belangrijker dan techniek, zegt hij. Zijn selectie heeft, volgens hem dringend behoefte aan dat type spelers.

"Dat kunnen gerust spelers zijn die kwalitatief minder zijn dan wat we nu hebben, maar wel de absolute wil en ambitie hebben", zegt Gall tegenover het regionale RTV Drenthe. "Spelers die het laatste restje gras, wat er nog over is, willen opvreten."

"Die absolute wil heb ik in fases wel gemist dit seizoen. Daar ben ik verantwoordelijk voor. Toch moet ik zeggen dat ik daarover na de winterstop beter te spreken ben dan in de eerste helft van de competitie. En eigenlijk is ook dat weer tegenstrijdig, want voor de winter hebben we juist best aardige wedstrijden gespeeld maar konden we een voorsprong van twee doelpunten verschil niet over de streep trekken. En die mentale weerbaarheid... die bedoel en zoek ik. Als je dat soort spelers aan je kunt binden als Jupiler League club, dan ga je hoog eindigen", aldus de trainer.

FC Emmen staat momenteel op een veertiende plaats in de Jupiler League.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen