Klopp wil Champions League-reis vervolgen

8 april 2013, 19:43   Bijgewerkt: 8 april 2013, 19:59

Borussia Dortmund mag dinsdag in het eigen Westfalenstadion plaatsing afdwingen voor de halve finales van de Champions League. Daartoe moet de uittredend Duits kampioen zien af te rekenen met Málaga, dat de Duitsers in Spanje op 0-0 hield. Trainer Jürgen Klopp is optimistisch.

"We willen onze lange reis dolgraag vervolgen", aldus Klopp maandag tegen de verzamelde pers. "We hebben een goede kans, maar dat is nog geen garantie op succes."

Een week geleden was Dortmund de betere op bezoek in Andalusië. Het liet echter na het overwicht om te zetten in de score. "Het probleem was niet zozeer dat we onze kansen misten, maar hoe we daar op reageerden. We raakten geïrriteerd en dat gaf onze tegenstander kracht. Dat zullen we dinsdag beter moeten doen."

Verdediger Mats Hummels en middenvelder Jakub Blaszczykowski keren na blessures terug in de selectie. Naar verwachting zullen zij op de bank beginnen. Doelman Roman Weidenfeller en aanvaller Marco Reus zijn na lichte blessures fit genoeg om in de basis te staan. "Het ziet er allemaal goed uit", vervolgt Klopp. "Alles lijkt klaar voor een mooie wedstrijd."

Borussia Dortmund stond in 1998 voor het laatst in de halve finales van de Champions League. Een jaar eerder hadden ze de belangrijkste Europese beker veroverd. Málaga debuteert dit seizoen in de Champions League. Trainer Manuel Pellegrini leidde debutant Villarreal in 2006 al eens naar de laatste vier.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen