PSG en Barça gelijk na knotsgekke slotfase

2 april 2013, 22:44   Bijgewerkt: 2 april 2013, 23:45

Er is nog niets beslist in de Champions League-kwartfinale tussen Paris Saint Germain en FC Barcelona. Beide ploegen hielden elkaar dinsdag in Parijs op 2-2, waardoor de return volgende week in Spanje nog alle kanten op kan. Barça dacht door een late benutte strafschop van Xavi met de winst huiswaarts te keren, maar diep in blessuretijd besliste Blaise Matuidi anders.

Wie anders dan Messi opende vlak voor rust de score. Zlatan Ibrahimovic maakte na 80 minuten gelijk, terwijl hij buitenspel stond. Xavi dacht de Spanjaarden in de slotminuut vanaf de strafschopstip aan een zege te helpen, maar Matuidi had in de vierde minuut van blessuretijd het laatste woord.

Messi moest zich in de rust met een hamstringblessure laten vervangen. De clubarts verwacht snel duidelijkheid te kunnen geven over de ernst van de blessure

Paris Saint-Germain, met Gregory van der Wiel op de bank, startte hoopvol. Het was veelzeggend dat doelman Victor Valdes in de openingsfase de meest opvallende speler van Barcelona was. De keeper had geluk dat Ezequiel Lavezzi op de paal schot. Hij reageerde attent op inzetten van Ibrahimovic en Javier Pastore.

Ook zonder zijn geblesseerde sterspeler bleef Barcelona het duel controleren. Het combinatiespel verloor met het vertrek van Messi wel aan effectiviteit. Zo kreeg Paris Saint-Germain nog de gelegenheid om in de 80e minuut gelijk te maken. Als stond doelpuntenmaker Ibrahimovic wel buitenspel. Xavi dacht het duel in de slotminuut vanaf de strafschopstip te beslissen, maar in de 94e minuut had Matuidi het laatste woord: 2-2.

(c) ANP

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen