'Vilanova voelt zich goed en wil door bij Barça'

16 april 2013, 17:16

Volgens de Spaanse sportkrant Marca heeft Barcelona-trainer Tito Vilanova zijn functie als hoofdtrainer van de Catalaanse club te zullen voortzetten. De 44-jarige oefenmeester werd het afgelopen jaar behandeld voor slokdarmkanker, maar zou de clubleiding van Barcelona dinsdag hebben laten weten zich fit genoeg te voelen om zijn werk in het Camp Nou te continueren.

Vilanova verbleef aan het begin van het kalenderjaar enkele maanden in New York om zich daar te laten behandelen voor zijn ziekte. Eind maart keerde hij terug. In de tussentijd nam assistent-trainer Jordi Roura zijn taken over.

Ook Barcelona zelf zou positief staan over een langer verblijf van Vilanova, die een jaar geleden werd benoemd als opvolger van Josep Guardiola. De Catalanen zouden zelfs zijn contract - dat nu nog tot medio 2014 loopt - willen opbreken en verlengen. In zijn eerste seizoen als eindverantwoordelijke leidde Vilanova zijn ploeg naar de halve finales van de Champions League, waarin een tweeluik met Bayern München wacht. Daarnaast stevent de ploeg onder zijn bewind af op het landskampioenschap.

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen