De Boer: "We willen als een kampioen afsluiten"

10 mei 2013, 16:52

Kampioen Ajax sluit zondag de competitie af met een uitwedstrijd tegen FC Groningen. Eerder dit seizoen wonnen de Amsterdammers in de beker met 0-3 in de Euroborg. Volgens Ajax-coach Frank de Boer hebben de noorderlingen progressie geboekt ten opzichte van die ontmoeting.

"Groningen is in betere doen, er zit meer balans in het team", zegt De Boer op de website van Ajax. Ook al staat er voor zijn club niets meer op het spel, de trainer neemt de wedstrijd wel serieus. "We willen het seizoen als een kampioen afsluiten. Dat betekent dat ik durf en lef wil zien."

De Boer geeft Viktor Fischer rust. In zijn plaats speelt Derk Boerrigter. Verder staat Jasper Cillessen onder de lat, in plaats van Kenneth Vermeer. Na lang blessureleed behoort Nicolai Boilesen bovendien weer tot de selectie. De Boer: "Of ik hem laat spelen? Dat weet ik nog niet. Maar dat ik hem erbij heb gehaald, kun je beschouwen als een beloning voor zijn harde werken dit seizoen."

De Boer overwoog ook Danny Hoesen de voorkeur te geven boven Kolbeinn Sigthórsson, maar doet dat toch niet. "Kolbeinn moet zoveel mogelijk wedstrijden spelen na zijn blessures. In twee jaar tijd heeft hij te weinig kunnen spelen, dus elk duel op het hoogste niveau is meegenomen", legt De Boer uit. De oefenmeester ziet de IJslandse spits steeds sterker worden. "Ik verwacht dat hij volgend seizoen zo’n dertig duels kan spelen. Laten we hopen dat het zo goed blijft gaan als nu."

De Boer blikt ook nog even vooruit op de transferperiode. Hij verwacht dat spelmaker Christian Eriksen in de zomer vertrekt. "Ik zou verrast zijn als er geen club voor hem komt", stelt de voormalige centrumverdediger. De Boer wil Ryan Babel graag behouden, maar weet niet of de aanvaller kan leven met het feit dat hij niet altijd in de basis zal staan. "Ryan komt het best tot zijn recht als linksbuiten of spits. Maar op die posities heeft hij concurrentie van Fischer, Boerrigter, Sigthórsson en Hoesen. Ik kan hem daarom geen basisplaats garanderen en ik denk dat Ryan dat wel voor ogen heeft. Maar mocht hij blijven, dan zou ik daar blij mee zijn.’’

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen