Van der Vaart scoort bij winnend HSV, Werder onderuit

31 augustus 2013, 17:37

Rafael van der Vaart heeft met zijn Hamburger SV een ruime thuiswinst tegen Eintracht Braunschweig weten te behalen. De Nederlander was belangrijk: de eerste echte aanval van de ploeg uit Hamburg resulteerde in een doelpunt van Van der Vaart. Vlak na het verstrijken van het eerste kwartier bracht Jacques Zoua de stand op 2-0. Hierna werd het eigenlijk nooit meer een echte wedstrijd. In de slotfase maakte Hakan Calhanoglu het nog een stuk erger voor Braunschweig, omdat hij verantwoordelijk was voor de 3-0 en de 4-0 voor HSV.

Werder Bremen beleefde een wat minder prettige voetbalmiddag. Bij Borussia Mönchengladbach verloor de ploeg van trainer Robin Dutt met 4-1. Na ruim een half uur zorgde Juan Fernando Arango voor de openingstreffer van Mönchengladbach. Voor het uur verdubbelde Raffael de score voor de ploeg, waar Nederlander Luuk de Jong overigens niet binnen de lijnen kwam. Havard Nordtveit (eigen doelpunt) bracht voor Werder de spanning terug, maar vijf minuten later was het Max Kruse die de 3-1 voor Mönchengladbach wist te maken. Patrick Herrmann maakte het nog erger voor Werder, door de thuisclub naar een marge van drie te schieten.

Hertha Berlin verloor haar ongeslagen status, omdat het met 2-0 bij Wolfsburg verloor. Voor VfL Wolfsburg scoorden Ivica Olic en Diego (strafschop). Bas Dost deed niet mee bij Wolfsburg. Paul Verhaegh wist met zijn FC Augsburg te winnen bij FC Nürnberg. Nadat Horacio Javier Pinola het veld uit werd gestuurd bij de thuisclub, wist Kevin Vogt Augsburg naar een 0-1 eindstand te schieten. Hannover ’96 won thuis gemakkelijk van Mainz 05, met 4-1. Nicolai Müller zette Mainz nog op voorsprong, maar doelpunten van Mame Biram Diouf, Artur Sobiech, Didier Konan Ya en Edgar Prib zorgden voor een ruime overwinning voor Hannover.

Hamburger SV bezet door de overwinning de twaalfde plaats op de ranglijst. Werder zakt door hun nederlaag naar de negende plaats. Wolfsburg staat daar nu één plek boven. Bayern München, dat eerder al 1-1 speelde bij Freiburg, is nog steeds de lijstaanvoerder in Duitsland. Zowel Borussia Dortmund als Bayer Leverkusen kan over de ploeg van Arjen Robben heen, wanneer zij hun wedstrijd winnend afsluiten. Bayer Leverkusen speelt zaterdagavond om 18.30 de uitwedstrijd tegen Schalke 04, terwijl Borussia Dortmund morgen op bezoek gaat bij Eintracht Frankfurt.

Alle uitslagen tot dusver

SC Freiburg 1 - 1 Bayern München

Borussia Monchengladbach 4 - 1 Werder Bremen

Hamburger SV 4 - 0 Braunschweig

Hannover 96 4 - 1 Mainz 05

Nurnberg 0 - 1 Augsburg

VfL Wolfsburg 2 - 0 Hertha Berlin

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen