Gall: "Stel grote jongens flink bij de ballen gepakt"

Ger
17 september 2013, 10:12

FC Emmen staat door de overwinning op Jong FC Twente maandagavond weer in het linkerrijtje van de Jupiler League. Zonder slag of stoot ging dat echter niet. Pas in blessuretijd viel de beslissende 1-2.

De ploeg was dominant, zeker na de openingstreffer, maar dankzij een fout van Luis Pedro kwamen de Tukkers op gelijke hoogte. "Ik vond het zo sneu voor hem. Die jongen is zo goed bezig en dan overkomt hem dit. Ik hoopte echt dat die jongens de fout voor hem zouden herstellen", zei coach Joop Gall na afloop tegen Dagblad van het Noorden. Dat gebeurde ook, weliswaar op het nippertje. Op een kopbal van Wout Weghorst had Twente-keeper Filip Bednarek het antwoord schuldig blijven. "Dik en dik verdiend", concludeerde de leidsman.

De oefenmeester wond zich na de wedstrijd echter vooral op over de elf spelers die het veld betraden namens Jong Twente. Van de ploeg die hij een week eerder analyseerde, ter voorbereiding op het duel van maandagavond, was weinig over. Omdat het 'grote' Twente op zaterdagavond al in actie kwam, had het tweede elftal de beschikking over enkele namen die normaal bij de eerste selectie zitten. "Je reinste competitievervalsing", spuwde Gall zijn gal. "Volgende week spelen ze weer met een pupillenelftal. Dat mag allemaal maar zo in Nederland."

"Maar goed, ik ben blij dat wij tegen dit elftal en niet tegen de kleintjes zo'n knap resultaat hebben behaald. We hebben een stel grote jongens flink bij de ballen gepakt. Dat doet me zo goed." Door de overwinning klom de ploeg van Gall naar de zevende plaats. Een voortzetting van het sportieve succes is wenselijk, want het voortbestaan van de profclub uit Drenthe hing meer dan eens aan een zijden draadje. Bovendien is de club recent wederom ingedeeld in categorie 1 van de KNVB, wat inhoudt dat de club onder verscherpt financiëel toezicht staat.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen