Groep A: scorende Van Persie klopt Leverkusen

17 september 2013, 22:40   Bijgewerkt: 17 september 2013, 23:22

Manchester United heeft de fans op Old Trafford dinsdag getrakteerd op een ruime overwinning op Bayer Leverkusen, op de openingsdag van de Champions League. Mede door een goal van Robin van Persie werd het 4-2. Shaktar Donetsk opende ook goed. De Oekraïens kampioen zegevierde met 0-2 bij Real Sociedad.

Bayer Leverkusen zal de nederlaag in Engeland vooral wijten aan de arbitrage. De Duitsers kwamen na een kwart wedstrijd op achterstand. Dat was gezien het spelbeeld wel terecht, maar rechtsgeldig was het doelpunt zeker niet.

Wayne Rooney opende op aangeven van Patrice Evra de score, maar Luis Antonio Valencia stond hinderlijk buitenspel. Tien minuten na de rust kwam Bayer - gelet op de wijze van de 1-0 - verdiend langszij. Simon Rolfes verraste David De Gea met een geplaatst schot van buiten 'de zestien'. Daarna stelde ManU orde op zaken.

Van Persie volleerde vijf minuten na de gelijkmaker de 2-1 binnen en dat kon Bayer-keeper Bernd Leno zich aanrekenen. De sluitpost tastte helemaal mis bij de inzet van de Premier League-topscorer van het afgelopen seizoen. Eerder dacht Van Persie al een grote kans op de 2-1 te krijgen, maar Rooney zag hem over het hoofd. De bonkige Engelsman schoot, na knullig balverlies van Ömer Toprak, voorlangs.

Rooney maakte die fout later nog goed met de 3-1. Dat was, evenals de 4-1 van Valencia, een counter. Toprak bepaalde in de slotfase de eindscore op 4-2.

Shaktar Donetsk zegevierde in San Sebastian met 0-2 bij Real Sociedad. Alex Teixeira was met twee treffers de grote man bij de Oekraïners. Na 65 minuten was hij trefzeker na een hakje van Douglas Costa, vlak voor tijd scoorde hij van afstand.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen