Nigeria tegen Ethiopië in play-off, Ghana treft Egypte

16 september 2013, 12:57

Om het WK van 2014 te bereiken moet regerend Afrikaans kampioen Nigeria afrekenen met Ethiopië, de nummer 93 op de FIFA-ranglijst. Dat heeft de loting voor de play-off van de Afrikaanse kwalificatiezone, maandag, uitgewezen.

In Cairo werden de tien overgebleven Afrikaanse landen aan elkaar gekoppeld door competitiedirecteur Mustapha Fahmy. Hij werd bijgestaan door FIFA vice-president en voorzitter van de Afrikaanse voetbalbond CAF Issa Hayatou. Plaatsing voor het WK lijkt voor de Nigerianen dan ook niet een al te grote opgave te zijn. Veel spannender is de clash tussen Ghana en Egypte. Beide landen wonnen overtuigend hun poules.

Kameroen gaat in oktober eerst op bezoek bij Tunesië, in wie het geen gemakkelijke tegenstander treft. De Ontembare Leeuwen stonden ten tijde van het vorige WK nog negentiende op de FIFA-ranglijst, maar zijn inmiddels weggezakt naar plaats 71. Plaatsing voor het WK is noodzakelijk, anders valt de ploeg van aanvoerder Samuel Eto'o tot onder de laatste positie ooit (79).

Burkino Faso kan zich tegen Algerije voor het eerst in de historie plaatsen voor een WK-eindronde. Ivoorkust - Senegal lijkt ook een mooie affiche: de Senegalezen hebben weliswaar zich sinds het WK van 2002 niet meer geplaatst voor het WK, maar bleven gedurende de poulefase van deze kwalificatie ongeslagen.

De landen zullen zowel een thuis- als een uitwedstrijd spelen. De vijf winnaars plaatsen zich voor het WK van 2014 in Brazilië. De eerste wedstrijden zullen gespeeld worden tussen 11 en 15 oktober 2013, de return vinden plaats tussen 15 en 19 november 2013. Voor vrijdag 20 september moeten de teams kiezen op welke dag zij willen spelen.

Loting WK-kwalificatie CAF, play-off

Ivoorkust - Senegal

Ethiopië - Nigeria

Tunesië - Kameroen

Ghana - Egypte

Burkina Faso - Algerije

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen