FC Dordrecht steviger aan kop, Jong PSV klimt

28 oktober 2013, 21:59
FC Dordrecht steviger aan kop, Jong PSV klimt

FC Dordrecht heeft maandagavond zeer goede zoeken gedaan in de strijd om de eerste plaats in de Jupiler League. De ploeg van trainer Harry van den Ham komt door hun zege bij Jong Ajax (0-4) vier punten los op Sparta Rotterdam, dat nog wel een wedstrijd tegoed heeft. Jong PSV neemt tijdelijk afstand van de onderste regionen, door van Telstar te winnen (3-1). VVV Venlo zag Jong FC Twente in extremis langszij komen (1-1).

Koploper Dordrecht moest het op de Toekomst opnemen tegen Jong Ajax. Het duel eindigde in een zeer gemakkelijke zege voor de Schapenkoppen. ADO Den Haag-huurling Giovanni Korte speelde een belangrijke rol. Nadat hij de openingstreffer maakte voor de bezoekers, werd Jong Ajax-speler Vincent Vermij naar de kant gestuurd, nadat hij Korte een directe scoringskans ontnam. Paul Gladon, Adnan Alisic (fraaie vrije trap) en Yoëll van Nieff maakten de schade nog erger voor de Amsterdammers.

Jong PSV had geen kind aan Telstar in het Philips Stadion, dat bijna net zo leeg was als het stadion van Dinamo Zagreb midweeks was. De Eindhovenaren wonnen met 3-1, dankzij treffers van Clint Leemans, Mohamed Rahi en Rai Vloet. Laatstgenoemde kreeg een kwartier voor tijd de rode kaart voorgehouden. Johan Kulhan deed namens Telstar nog wat terug, maar kon niet voorkomen dat de ploeg uit Velsen-IJmuiden puntloos huiswaarts ging.

Jong FC Twente sleepte op de valreep een punt uit het vuur in de thuiswedstrijd tegen VVV Venlo. De talentvolle tukkers keken geruime tijd tegen een 0-1 achterstand aan, door toedoen van Pim Balkestein. Tim Hölscher zorgde er met een treffer in de laatste minuut voor dat de punten gedeeld zouden worden in Enschede.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen