Vitesse en Groningen delen punten na zinderend slot

27 oktober 2013, 18:23   Bijgewerkt: 27 oktober 2013, 18:30

Zowel Vitesse als FC Groningen hebben het nagelaten om de koppositie te grijpen in de Eredivisie. De Arnhemmers kwamen op een 2-0 voorsprong en dachten op rozen te zitten, maar FC Groningen toonde veerkracht en kwam op 2-2. Door de puntendeling staan er nu drie clubs met negentien punten bovenaan in de Nederlandse competitie.

Mike Havenaar zette de thuisploeg in het eerste bedrijf op voorsprong. Bij een corner troefde de boomlange spits de kleinere Giliano Wijnaldum af. Havenaar kopte de bal via de grond achter Bizot. FC Groningen was in de eerste helft niet bij machte om daar iets tegenover te zetten. Renato Ibarra kreeg voor de theepauze de kans om de score te verdubbelen. De behendige buitenspeler stuitte op de schoenen van de Groningen-sluitpost.

In de tweede helft leek zich hetzelfde spelbeeld te gaan afspelen. Vitesse begon wederom dominerend en was veelal in balbezit. Groningen mocht Bizot dankbaar zijn dat de Arnhemmers de vele kansen niet wisten te benutten. Telkens stond de doelverdediger goed op te letten. Zo keerde hij schoten van onder anderen Ibarra en Piazon.

Ook de lat stond Vitesse in de weg. Zowel Marko Vejinovic als Piazon raakte een keer {image[291899][right-half][]}het houtwerk. Aan de andere kant schoot Tjaronn Chery op de paal. Het venijn zat in de staart. Twintig minuten voor tijd dacht Davy Pröpper voor de beslissing te zorgen. Met een hard schot liet hij Bizot kansloos. Op dat moment toonde FC Groningen veerkracht door terug te komen naar 2-2. Invaller Zivkovic en Chery zetten hun werkgever op gelijke hoogte met de Arnhemmers.

In de laatste minuten ging Vitesse vol voor de overwinning, maar slaagde het er niet in om Bizot te verschalken. Beide clubs hebben het zodoende nagelaten de koppositie in de Eredivisie te grijpen en dat mag Vitesse zich het meest aanrekenen. Zij gaven een 2-0 voorsprong uit handen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen