Akkoord over tweede stadion FC Twente nabij

28 november 2013, 13:34

Het heeft er alle schijn van dat FC Twente zelf een tweede stadion gaat bouwen in Hengelo. Vanaf komend seizoen moeten Jong FC Twente en de vrouwenafdeling van de Tukkers in een nieuw onderkomen spelen nabij het FBK-stadion in Hengelo. De club en de gemeente Hengelo naderen daarover een akkoord.

Het stadion moet plaats bieden aan 4.500 toeschouwers. "We willen er een knus onderkomen van maken, waar je op lekkere stoelen kunt zitten", zegt voorzitter Joop Munsterman in Voetbal International. "Het nieuwe stadionnetje heeft vooral als doel het veld van De Grolsch Veste zo veel mogelijk te ontlasten. Daarnaast hebben we meer facilitaire ruimte nodig, want we groeien als club uit ons jasje."

Naast het nieuwe stadion zou ook een nieuw gebouwencomplex moeten verschijnen. De kosten van de bouw worden geschat op een miljoen euro. Volgens Munsterman is het financiële plaatje geen probleem. "Dat geld hebben we. De gemeente maakt er een prachtig terrein van en wij bouwen het stadion, dat is de afspraak."

Daarmee komt een einde aan de soap rond het nieuwe Twente-onderkomen. De club wilde het FBK-stadion graag kopen, maar de gemeente Hengelo weigerde dat omdat het nog voor atletiekwedstrijden gebruikt kan worden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen