Blind: "Nog steeds een voorkeur voor linksachter"

4 november 2013, 12:46

Daley Blind speelde zaterdag tegen Vitesse op twee posities. Hij verscheen als linksback aan de aftrap, maar na de thee nam hij de positie van Christian Poulsen als verdedigende middenvelder over.

Het is voor trainer Frank de Boer nog zoeken waar hij het beste gebruik kan maken van de diensten van Blind. Door hem op te stellen als controleur hoopt de oefenmeester op een sterkere verbinding tussen de achterhoede en de aanval.

"Ik vind het een mooie positie in het elftal", zei de international tegen Sp!ts. "Het is dan ook een belangrijke positie. Maar het is niet zo dat ik liever daar speel, dan op linksachter. Zoals iedereen weet gaat dit seizoen mijn voorkeur nog uit naar de linksbackpositie."

In Oranje nam hij in de laatste interlands zijn voorkeurspositie in, maar hij verwacht niet dat de tactische omzetting bij Ajax gevolgen heeft met het oog op het WK komende zomer. "Nee, ik ben niet bang dat als ik bij Ajax vaker op deze positie speel, mijn plek als linksback in Oranje in gevaar komt."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen