Ronaldinho hoopt deel uit te maken van WK-selectie

18 november 2013, 21:07

Ronaldinho heeft toegegeven dat hij nog steeds hoopt dat hij deel zal uitmaken van de selectie van het nationale elftal van Brazilië, als het WK in eigen land in 2014 op het programma staat. Dit ondanks het feit dat de balvirtuoos een tijdje ontbrak in de selectie van bondscoach Felipe Scolari, onder meer bij de Confederations Cup, die Brazilië won.

De 33-jarige Ronaldinho werd sinds april niet opgeroepen voor Brazilië, toen er met 2-2 gelijk werd gespeeld tegen Chili. Ronaldinho kwam tot dusver tot 97 interlands voor Brazilië en hij stelt dat hij toewerkt naar meer wedstrijden voor het nationale elftal: “Ik heb het nog niet opgegeven om deel uit te maken van de Braziliaanse selectie, ook al maak ik geen plannen, aangezien ik in het heden leef”, zegt Ronaldinho tegen Globo Esporte.

De vedette van Atlético Mineiro focust zich op zijn club, maar wil zich daar wel in de kijker spelen voor het nationale elftal: “Ik focus me op de Braziliaanse competitie, dan op het WK voor clubs en ik denk nog niet aan volgend jaar. Mijn doel is om stap voor stap weer beter te worden en mijn best te doen. Dan zullen we het allemaal wel zien”, aldus Ronaldinho.

De tweevoudig wereldvoetballer van het jaar die zegt dat hij de beslissing van bondscoach Scolari, om hem buiten de selectie voor de Confederations Cup te houden, wel begrijpt: “Het was zijn besluit. Hij maakte de keuze en won vervolgens een belangrijk toernooi. Ik was een groot supporter van Brazilië, want Scolari is een fantastische manager en een goede vriend.”

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen