Topfitte Maduro: "Hart klopt altijd sneller bij Ajax"

29 november 2013, 09:59

Hedwiges Maduro hoeft bij Sevilla niet te rekenen op speeltijd. Hij kreeg geen rugnummer toebedeeld en mag zodoende ook niet spelen. Dinsdag sprak hij al over een winters vertrek en een mogelijke terugkeer naar Nederland. Een clubnaam noemde hij toen nog niet, maar inmiddels heeft hij de naam 'Ajax' laten vallen.

Dat begon woensdag, toen zijn ploeggenoten hem allemaal feliciteerden met de overwinning van de Amsterdammers op FC Barcelona. "Ze weten van mijn band met Ajax, en wilden alles horen. Iedereen weet dat mijn hart sneller gaat kloppen als het over Ajax gaat", zei de 28-jarige middenvelder in gesprek met AD Sportwereld.

Hij vertrok in 2008 bij de regerend landskampioen, om een Spaans avontuur aan te gaan bij Valencia. Anderhalf seizoen geleden stapte hij over naar Sevilla, waar hij in zijn eerste seizoen veelvuldig aan spelen toekwam. Een omgekeerde wereld ten opzichte van de huidige situatie, ziet ook Maduro.

"De club trok afgelopen zomer veertien nieuwe spelers aan, van wie er wekelijks ook een paar in burgerkloffie toekijken. Ik ben topfit, behoor conditioneel en fysiek tot de top-vijf van de selectie. Dat maakt het zo lastig. Kijk, als je nu geblesseerd bent, of uit vorm, dan kun je iets aan je situatie doen. Op deze manier niet kunnen voetballen is het ergste wat er is voor een voetballer. Je kunt op de training de mooiste acties of goals maken, maar er is niemand die het ziet."

Hij gaf dinsdag al te kennen een winters vertrek te zien zitten, maar was daarin niet heel specifiek. Ook nu kan hij dat niet zijn, al heeft hij een lichte voorkeur voor een Engelse of Duitse club. "Dat spreekt me erg aan, vooral de Bundesliga maakt een geweldige groei door. Spanje wordt misschien moeilijk: Sevilla laat me niet zomaar naar een concurrent vertrekken."

En Ajax? De club die zijn hart nog altijd sneller laat kloppen? "Er is geen contact of zo, maar iedereen kent mijn gevoelens bij die club. Het zou zeker een optie zijn."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen