Bakens baalt van ontslag Huistra: "Zwaktebod"

25 december 2013, 10:53
Foto: © ProShots

Tim Bakens noemt het ontslag van coach Pieter Huistra bij De Graafschap 'teleurstellend'. De oefenmeester werd dinsdag, een dag voor Kerstmis, de laan uitgestuurd vanwege de tegenvallende resultaten van de afgelopen weken.

"Wij zijn als spelers ook verantwoordelijk en moeten in de spiegel kijken. Veel dingen die in wedstrijden gebeuren, kun je Huistra toch niet kwalijk nemen, lijkt me", aldus Bakens in gesprek met Omroep Gelderland.

In Doetinchem was men niet blij met de spelopvatting van Huistra. Het zogeheten 'D'ran-voetbal', met lef en agressie, was zelden te zien op De Vijverberg. Bakens vindt dat echter geen sterk argument voor ontslag. "Deze trainer heeft een bepaalde visie, dat wist je. Die visie komt ook wel voor een groot deel overeen met hoe ik over voetbal denk", vervolgt de 31-jarige verdediger. "Het is een zwaktebod om hem op basis daarvan te ontslaan. Dan had je hem namelijk niet moeten aantrekken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen