De Boer: "Lerin kan ook als linksachter uit de voeten"

1 december 2013, 12:36

Opvallend genoeg opteert Ajax-coach Frank de Boer zondag in de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag voor Lerin Duarte als linksachter. In tegenstelling tot Duarte staat Daley Blind, die aanvoerder is in Den Haag, op het middenveld. De Boer heeft niet zomaar gekozen voor Duarta als linkervleugelverdediger, zo geeft hij in gesprek met FOX Sports aan.

Hoewel de linksachterpositie nieuw is voor Duarte, denkt De Boer dat hij deze positie zeer goed kan bekleden: "Lerin is het type speler dat ook op linksachter goed uit de voeten moet kunnen", zo stelt De Boer, die zeer te spreken is over de van Heracles Almelo overgkekomen middenvelder: "Hij is gedrongen, snel en staat goed op zijn benen. Bij ons krijgt de linksachter veelvuldig de bal. Normaal gesproken speelt Lerin vaak naar dezelfde kleur."

Het feit dat Duarte als linksachter begint was niet de enige verrassing van De Boer. Niklas Moisander moet genoegen nemen met een plaats op de reservebank, aangezien Stefano Denswil en Joël Veltman de centrale verdedigers zijn bij de Ajacieden. "Stefano heeft Niklas tijdens diens blessure goed vervangen. Niklas heeft ook goed gespeeld toen hij terug was, maar ik gun Stefano deze wedstrijd."

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen