Huistra haalt de kerst bij De Graafschap net niet

24 december 2013, 15:36

Pieter Huistra gaat, op de valreep, werkloos de feestdagen in. De trainer moet per direct vertrekken bij De Graafschap, meldt de club. "We vinden het moment qua beslissen en communiceren uiterst vervelend, maar we denken dat het ook ongepast is om Pieter in het ongewisse te laten", aldus directeur Henk Bloemers.

Bloemers, de algemeen directeur van de Superboeren, geeft in een korte verklaring aan dat Huistra moet vertrekken vanwege de tegenvallende resultaten. De Graafschap staat halverwege het seizoen zesde in de Jupiler League met 33 punten uit 22 wedstrijden en verloor afgelopen weekend thuis met 1-2 van Helmond Sport. Een week eerder ging ook de thuiswedstrijd tegen FC Den Bosch verloren, het werd toen 3-5. "Pieter is een goede trainer, maar in onze ogen niet de geschikte man om de spiraal te doorbreken", stelt Bloemers.

De 46-jarige Huistra was bezig aan zijn tweede seizoen bij De Graafschap. De Friese coach trad in de zomer van 2012 in dienst bij de Superboeren, nadat hij enkele weken daarvoor was ontslagen bij FC Groningen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen