Ajax laat opnieuw punten liggen in Galgenwaard

2 februari 2014, 14:22

De Galgenwaard blijft een onneembare vesting voor Ajax. Na acht overwinningen in de Eredivisie op rij bleef de landskampioen in Utrecht, waar het al sinds maart 2009 in competitieverband niet gewonnen heeft, steken op 1-1. Daley Blind opende de score voor Ajax, nog voor rust maakte Steve de Ridder gelijk.

Heel goed, overtuigend of indrukwekkend is het spel van Ajax de laatste weken niet. In de laatste twee duels voor de winterstop won het ternauwernood van Cambuur (1-2) en Roda JC (1-2), in de eerste wedstrijden van 2014 tegen PSV en Go Ahead Eagles bleek één doelpunt genoeg om de winst te pakken. In al deze duels was het spel niet van Amsterdammers niet groots, maar won het wel.

Dat FC Utrecht overeind bleef was opmerkelijk, want de ploeg trad aan met een gelegenheidsverdediging. Door blessures en schorsingen zag coach Jan Wouters zich genoodzaakt om de jonge linksback Jordy van der Winden te laten debuteren, centraal achterin stond aanwinst Mathieu Delpierre. De Fransman, op de laatste dag van de transferperiode overgekomen van het Duitse Hoffenheim, meldde zich vrijdag in Utrecht en had sinds april geen wedstrijd gespeeld.

Met de herstelde Siem de Jong als invaller voor Bojan ging het in de slotfase van de wedstrijd wat beter lopen bij Ajax, maar in tegenstelling tot de wedstrijden tegen Cambuur en Roda bleef een late 1-2 nu uit. Alleen Lasse Schöne was nog echt dicht bij een doelpunt, maar zijn schot ging tegen de binnenkant van de paal.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen