Beenhakker neemt technische zaken Sparta op zich

26 februari 2014, 19:49

Leo Beenhakker krijgt een meer prominente rol bij Sparta. De voormalig coach van Feyenoord, Real Madrid en het Nederlands elftal neemt op interim-basis de technische zaken rondom het eerste elftal op zich, meldt de club. Hij neemt deze taken over van Wiljan Vloet, die zich gaat richten op algemene zaken.

Beenhakker doet dit op verzoek van de Raad van Commissarissen van de club, stelt de club. "De afgelopen periode was voor Sparta Rotterdam enorm hectisch. Het is van groot belang in al deze hectiek dat Wiljan zich kan concentreren op zijn taken als Algemeen Directeur om Sparta Rotterdam een gezonde organisatie te houden. Voetbal en de daarbij behorende resultaten en een gezonde organisatie zijn de twee prioriteiten voor Sparta. Deze stap zorgt voor focus op beide prioriteiten. We zijn Leo Beenhakker buitengewoon erkentelijk dat hij zijn brede ervaring tijdelijk actief wil inzetten. Wiljan en Leo krijgen de steun van de Raad van Commissarissen in de uitvoering van hun taken. Leo combineert zijn rol in de operationele structuur met zijn lidmaatschap van de Raad van Commissarissen. In de komende periode zullen we intern overleggen hoe we de technische rol in de toekomst gaan invullen", verduidelijkt Willem Bröcker, voorzitter van de Raad van Commissarissen.

Ook Vloet vindt het prima dat Beenhakker voorlopig de technische zaken bij Sparta voor zijn rekening neemt. "Het sportieve resultaat is van essentieel belang in de aanloop naar de nacompetitie. De club is gebaat bij rust. Ik steun van harte dat Leo met al zijn ervaring deze rol tijdelijk op zich wil nemen en ik mijn totale inzet kan aanwenden voor de algemene organisatie. Er staat voor Sparta nog steeds veel op het spel."

Sparta verkeert in een diepe sportieve crisis. De Rotterdamse ploeg verloor maar liefst zes van zijn laatste zeven duels en is, als titelfavoriet, afgezakt naar een beschamende negende plek in de Jupiler League.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen