Hazard leidt Chelsea met hattrick naar koppositie

8 februari 2014, 17:56   Bijgewerkt: 8 februari 2014, 18:18

Eden Hazard heeft Chelsea naar de koppositie in de Engelse Premier League geleid. Dankzij een hattrick van de Belgische aanvaller werd zaterdag op het eigen Stamford Bridge met 3-0 gewonnen van Newcastle United. Daarmee werd optimaal geprofiteerd van het pak slaag dat Arsenal eerder op de dag kreeg bij Liverpool (5-1). Manchester City had zich naast Chelsea bovenaan de ranglijst kunnen nestelen, maar The Citizens kwamen niet verder dan 0-0 bij Norwich City.

Hazard brak in de 27ste minuut de ban voor Chelsea. Eén minuut nadat Oscar net naast had geschoten, trof de Belg op aangeven van Branislav Ivanovic fraai doel. De 2-0, zeven minuten later, was van nog grotere klasse. Chelsea schakelde razendsnel om en uiteindelijk bracht Samuel Eto'o Hazard in stelling met een heerlijk balletje achter het standbeen langs. De Rode Duivel faalde niet en tekende voor een vroegtijdige beslissing.

Na een uur voltooide Hazard zijn hattrick. Dit maal benutte hij een strafschop, toegekend vanwege een overtreding van Mapou Yanga-Mbiwa op Eto'o bij een hoekschop. Bij Newcastle United had Luuk de Jong voor het eerst een basisplaats, maar de huurling van Borussia Mönchengladbach kwam in het stuk nauwelijks voor. Ook Tim Krul en Vurnon Anita hoorden bij de eerste elf van de bezoekers.

Chelsea komt door de eenvoudige overwinning op 56 punten, één meer dan Arsenal. Manchester City had ook op 56 punten kunnen komen, maar de equipe van trainer Manuel Pellegrini moest op visite bij Norwich City genoegen nemen met een punt. Alvaro Negredo kreeg in de 36ste minuut een mooie mogelijkheid om het puntenverlies te voorkomen, maar zijn kopbal strandde op de lat. Bij Norwich City had Leroy Fer een basisplaats, Ricky van Wolfswinkel viel in.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen