Voetbalwereld rouwt om overlijden Vilanova (45)

26 april 2014, 07:00   Bijgewerkt: 25 april 2014, 23:59

De voetbalwereld heeft geschokt gereageerd op het nieuws dat Toto Vilanova vrijdag op 45-jarige leeftijd is overleden. Niet alleen FC Barcelona is in diepe rouw, maar vanuit de hele wereld zijn er reacties op het trieste nieuws te horen.

Barça-voorzitter Josep Maria Bartomeu liet meteen wat van zich horen via zijn Twitteraccount. "Tito Vilanova was een schitterend persoon. Hij zal nooit worden vergeten bij FC Barcelona. Bedankt voor alles wat je ons geleerd hebt. Rust zacht", aldus de Preses van de Catalaanse club. Ook vedette Lionel Messi uitte zijn medeleven: "Tito was de eerste persoon die in mij geloofde. Hij was een onvergetelijk mens."

Ook UEFA-voorzitter Michel Platini reageerde op het hartverscheurende nieuws: "Ik ben diep bedroefd te horen dat Tito Vilanova ons heeft verlaten. Hij was een groots persoon en een fanatieke coach, die altijd zal worden herdacht bij Barcelona. Mijn gedachten gaan uit naar de familie en de club", aldus de preses van de internationale voetbalbond.

Chelsea-manager José Mourinho liet ook van zich horen: "Dit is een trieste dag voor de internationale voetbalwereld, maar vooral voor de familie en vrienden van Vilanova. Namens iedereen van Chelsea wil ik de familie condoleren en op deze manier steun bieden in deze moeilijke tijd", aldus Mourinho. Juventus-coach Antonio Conte reageerde volgens De Telegraaf ook geschokt: "Wat een verdriet na het horen dat Tito Vilanova is overleden. Hij was een grote vechter, zowel op het veld als in het leven. We zullen hem missen."

De reacties op de diverse sociale media op het overlijden van de voormalig coach van Barça zijn niet te tellen. Immens veel spelers, clubs en andere personen betuigden hun steun.

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen