Australiër Wilkinson: "Druk ligt bij de andere teams"

2 juni 2014, 12:00

In een groep met Nederland, Spanje en Chili is Australië de grote outsider. De selectie van bondscoach Ange Postecoglou herbergt weinig grote namen en op papier lijken de Socceroos kansloos voor een plek in de volgende ronde van het WK, maar dat vindt verdediger Alex Wilkinson helemaal niet erg.

"We vinden het meer dan prima om het toernooi in te gaan met het idee dat we niets te verliezen hebben. We voelen geen druk, die ligt bij de andere teams in onze groep", zegt hij op FIFA.com. "De andere ploegen staan onder druk om ons te verslaan, wij kunnen ontspannen spelen en hopelijk voor een stunt zorgen."

De Australiërs zijn momenteel al in Brazilië, als eerste land zette de selectie voet op Braziliaanse bodem. Het is belangrijk om rustig te kunnen wennen aan het klimaat, denkt Wilkinson. "Sommige jongens in de selectie zijn deze hitte niet gewend. Door hier twee weken voor de start van het toernooi al te zijn, hebben we genoeg tijd om te acclimatiseren. Teams die pas later in Brazilië aankomen hebben die mogelijkheid niet."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen