Standard opent seizoen met ruime zege in Waalse derby

25 juli 2014, 22:26
Standard opent seizoen met ruime zege in Waalse derby

De kop is eraf, in de Jupiler Pro League. Waar vrijwel alle buitenlandse competities nog een tijdje moeten wachten op de start, is men in België alweer volop bezig met competitievoetbal. Vrijdagavond beten Standard Luik en Charleroi het spits af, in de derby van Wallonië. Standard kende een bliksemstart en deelde haar buurman een ferme dreun uit: 3-0.

Het was de vraag hoe Standard zou reageren, nadat sterkhouders Michy Batshuayi, Daniel Opare, Yoni Buyens en William Vainqueur deze zomer vertrokken uit Luik. Voorzitter Roland Duchâtelet stelde er nog weinig tegenover, wat betreft kwaliteitsinjecties, waardoor de supporters van de Rouches zeer ongeduldig zijn geraakt. Zou de nummer twee van afgelopen seizoen geen goed resultaat behalen tegen rivaal Charleroi, dan zouden de rapen gaar zijn.

Het was al snel duidelijk dat Standard superieur was aan de streekgenoot, waardoor preses Duchâtelet opgelucht kon ademhalen en de supporters enigszins gerust werden gesteld. De sfeer op Sclessin werd steeds beter, nadat de wedstrijd vorderde. Het duel werd overigens afgewerkt op een knollenveld, dat zo hobbelig was als een weiland.

Met Ronnie Stam in de basisopstelling werd al snel duidelijk dat het een gemakkelijke avond zou worden voor Standard. Charleroi had maar weinig in de melk te brokkelen en keek binnen twintig minuten al tegen een 2-0 achterstand aan. Geoffrey Mujangi Bia sneed tot twee keer toe door de klungelende verdediging als een warm mes door de boter en zorgde hoogstpersoonlijk voor de 2-0 voorsprong. In het tweede bedrijf zorgde Mehdi Carcela-Gonzalez met een fraaie vrije trap voor een marge van drie. Zodoende is Standard uitstekend begonnen aan het nieuwe seizoen.

Zaterdag gaat Club Brugge op bezoek bij Waasland-Beveren, zondag begint titelverdediger Anderlecht aan het seizoen met een thuiswedstrijd tegen promovendus Royal Mouscron-Péruwelz.

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen