PSV veertien punten los: "Nu ook tegen Ajax de baas zijn"

22 februari 2015, 20:45

De elfde overwinning op rij boekte PSV zondag in de Eredivisie. Tegen hekkensluiter FC Dordrecht werd het 3-0, een resultaat dat extra glans kreeg omdat concurrent Ajax punten verloor bij Willem II (1-1). Veertien punten is de voorsprong van de Eindhovenaren inmiddels, met nog tien duels te gaan. Dat kunnen er over een week zelfs zeventien zijn, want dan is het PSV-Ajax. "Daar willen we de genadeklap uitdelen."

Heel wild werd het PSV-publiek zondag niet van het duel tegen FC Dordrecht. De partij kabbelde een beetje voort, zeker in het eerste deel van de wedstrijd, maar halverwege de tweede helft sloeg de stemming in het stadion om. Niet omdat er iets gebeurde in Eindhoven, maar vanwege een doelpunt in Tilburg. Willem II was namelijk op 1-1 gekomen tegen Ajax, de enig overgebleven concurrent in de strijd om de titel.

"Tijdens de wedstrijd kreeg ik dat niet eens mee", zegt aanvoerder Georginio Wijnaldum in de catacomben van het Philips Stadion in gesprek met FCUpdate.nl. "Pas toen wij klaar waren, zei Jorrit Hendrix tegen me dat het 1-1 stond in Tilburg. Daarna, toen we in de kleedkamer kwamen, hoorde ik dat het zo gebleven was."

PSV kan de voorsprong volgende week, in een rechtstreeks duel met Ajax, vergroten tot zeventien punten. Dat is het doel, benadrukt Wijnaldum. "We willen de genadeklap uitdelen, dat is onze intentie. De afgelopen weken konden we alleen hopen dat Ajax punten verloor, nu kunnen we er zelf voor zorgen. Genoegen met een gelijkspel, zodat de voorsprong in ieder geval intact blijft, nemen we niet. We hebben in de winterstop afgesproken dat we de voorsprong willen uitbouwen, zo ver mogelijk. Ook tegen Ajax willen we op het veld de baas zijn, dat zou de mogelijke titel extra glans geven."

Mocht het misgaan tegen de Amsterdammers, is er nog geen man overboord voor PSV. Dan is de voorsprong nog altijd elf punten, met slechts negen duels te gaan. Een mooie gedachte, vindt Wijnaldum. "Daar hebben we hard voor gewerkt", zegt hij over de comfortabele uitgangspositie van zijn club. "We hebben het zelf gedaan, we hebben er keihard voor gewerkt om in deze situatie te komen. We spelen niet iedere wedstrijd even goed, maar gaan wél altijd op het veld voor elkaar door het vuur. Iedereen levert zijn bijdrage, iedere keer weer."

En dus begint de landstitel, de eerste uit de carrière van Wijnaldum, te lonken. Zoals al zijn teamgenoten wil Wijnaldum niet vooruitlopen op de zaken, maar hij geeft toe te genieten van de situatie. "Als we volgende week tegen Ajax weer een goed resultaat boeken, moet het wel heel gek lopen wil het nog mis gaan", weet hij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen