'Memphis Depay vertrekt naar Manchester United'

7 mei 2015, 12:12   Bijgewerkt: 7 mei 2015, 12:28

Er is een einde gekomen aan alle geruchten en speculaties over de toekomst van Memphis Depay. De topscorer van PSV en de Eredivisie vertrekt naar Manchester United. PSV heeft met de club van manager Louis van Gaal overeenstemming bereikt over de komst van de felbegeerde vleugelaanvaller. Dat melden diverse media, waaronder VI en De Telegraaf. Naar verluidt strijkt de kampioen van Nederland een slordige 30 miljoen euro op.

De spelersgroep van PSV werd donderdagochtend door coach Phillip Cocu op de hoogte gebracht van het nieuws. Depay werd na de aankondiging van zijn transfer gefeliciteerd door zijn ploeggenoten, die de smaakmaker een applaus gaven. De Oranje-international stond ook in de belangstelling van Liverpool en Paris Saint Germain, maar heeft dus voor Man United gekozen.

De 21-jarige Depay gaat zodoende samenwerken met Van Gaal. De coach van Man United lijkt bij uitstek geschikt te zijn om zich te ontfermen over de atletische aanvaller. Van Gaal haalde de PSV'er afgelopen zomer bij de WK-selectie van Oranje en zag dat Depay zich op zijn eerste mondiale eindtoernooi meteen liet zien. Hij werd genomineerd voor de prijs van beste talent van het toernooi. Van Gaal kent Depay dus goed en dat kan wel eens een voordeel zijn.

Depay had bij PSV nog een contract tot medio 2018, waardoor de Eindhovenaren flink kunnen verdienen aan de uitblinker van het huidige seizoen. Waarschijnlijk ligt het bedrag rond de 30 miljoen euro. De clubleiding van PSV gaf onlangs aan dat het met minder dan 25 miljoen euro geen genoegen zou nemen. Hoogstwaarschijnlijk reist Depay donderdag nog af naar Engeland, om de laatste plooien van zijn prachtige transfer glad te strijken.

In 38 officiële wedstrijden wist Depay dit seizoen 27 keer tot scoren te komen. In deze optredens leverde hij zes assists bij de landskampioen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen