ECI: Ajax blijft PSV één punt voor en pakt titel

17 juli 2015, 14:01

Het kampioenschap in de Eredivisie gaat komend seizoen weer naar Ajax. Althans, dat voorspelt de Euro Club Index, dat hiervoor gebruik maakt van diverse statistieken en gegevens. De ECI schat in dat de Amsterdammers in het seizoen 2015/2016 precies één punt meer pakken dan titelhouder PSV.

Ajax eindigt het seizoen volgens de ECI met 72 punten, PSV blijft steken op 71. De derde plek op deze ranglijst is voor Feyenoord, waarvan verwacht wordt dat het 59 punten pakt in 34 wedstrijden. Ter vergelijking: het afgelopen seizoen werd PSV kampioen met maar liefst 88 punten, Ajax had er 71 en Feyenoord 59.

Opvallend op de ranglijst van de ECI is de hoge positie van NEC, dat zich als promovendus geen enkele zorgen lijkt te hoeven maken om degradatie. De ploeg uit Nijmegen wordt ingeschaald als nummer acht van de Eredivisie en blijft daarmee clubs als FC Groningen, PEC Zwolle en FC Utrecht voor. De beoogde degradant is Excelsior, de Euro Club Index stelt dat De Graafschap en Cambuur nacompetitie moeten gaan spelen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen