Dordrecht stelt Vd Ham aan, spelers steunen clubleiding

18 augustus 2015, 14:32

Harry van den Ham gaat weer aan de slag als trainer bij FC Dordrecht. De komst van de coach (61) is dinsdagmiddag officieel bevestigd door de club. Dit gebeurde tijdens een opmerkelijke bijeenkomst, waarbij de spelersgroep door middel van een verklaring liet weten volledig achter de clubleiding te staan.

Jan Everse was de afgelopen maanden hoofdcoach van FC Dordrecht, maar hij botste na de wedstrijd van afgelopen vrijdag tegen FC Emmen (1-0 verlies) met technisch directeur Marco Boogers. De coach was er niet van gediend dat Boogers na het duel de kleedkamer inkwam en zijn spelers de huid vol schold en besloot maandag op te stappen. "Boogers is geen president, maar een malloot. Hij denkt mij te moeten vertellen hoe ik mijn spelers moet behandelen", sprak Everse maandagavond in het tv-programma Voetbal Inside.

FC Dordrecht sloot de affaire dinsdag af door de spelersgroep naar de verzamelde media te sturen. Daar lieten de spelers weten 'honderd procent' achter de clubleiding te staan. Vervolgens werd bekend dat Van den Ham de nieuwe coach wordt. Hij zat zonder club sinds hij afgelopen zomer moest vertrekken bij FC Utrecht.

Met Van den Ham als coach promoveerde FC Dordrecht in het seizoen 2013/2014 naar de Eredivisie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen