Celta aan de leiding na knappe zege op Barcelona

Jw
23 september 2015, 23:29

Celta de Vigo heeft woensdagavond indruk gemaakt met een verpletterende zege op FC Barcelona. De regerend landskampioen ging met liefst 4-1 onderuit tegen Celtiñas, die daarmee de koppositie veroveren in de Primera Division. De ongeslagen status van FC Barcelona komt door de nederlaag tot een abrupt einde.

luis enrique

Nolito, die naar verluidt wordt begeerd door FC Barcelona, opende de score namens Celta de Vigo. De Spaanse aanvaller krulde de bal in de 26ste minuut achter doelman Marc-André ter Stegen, waarmee hij zijn seizoenstotaal alweer naar vijf bracht.

Vier minuten later hielp Gerard Piqué de thuisploeg verder in het zadel. De routinier blunderde en liet Iago Aspas zomaar doorlopen richting zijn eigen doelman. Aspas maakte één op één met de Duitse doelman geen fout en scoorde met een koele stift.

De ogen waren na de rust gericht op het supertrio Lionel Messi, Neymar en Luis Suarez. Maar alleen Messi was dicht bij de aansluitingstreffer met een schot op de paal. Aspas drukte Barcelona niet veel later verder in de problemen door een countermogelijkheid af te ronden.

FC Barcelona had in deze fase harder gestraft kunnen worden, maar dat bleef de ploeg van Enrique bespaard. De landskampioen kwam terug in de wedstrijd via Neymar, maar dat maakte geen verschil in het wedstrijdverloop. Oud-Feyenoorder John Guidetti bepaalde de eindstand op 4-1. Celta de Vigo gaat aan kop in Spanje met dertien punten uit vijf wedstrijden. Real Madrid kan de koppositie later op de avond overnemen.