Van Oostveen: "Ben eindverantwoordelijk voor het proces"

7 september 2015, 07:28

De keuzes van KNVB-directeur Bert van Oostveen pakken dramatisch uit. Na zijn omstreden beslissing om Guus Hiddink aan te stellen als bondscoach, schoof hij na diens ontslag Danny Blind naar voren als nieuwe trainer van de nationale ploeg. Ook dat blijkt geen succes, met Blind op de bank verloor Oranje twee keer op rij. Door de nederlagen is deelname aan het Europees kampioenschap ver weg.

"Of mijn keuzes voor Guus Hiddink en Danny Blind niet gelukkig zijn geweest, weet ik niet", reageert Van Oostveen in De Telegraaf. "De vraag is of je het louter daarop kunt gooien. Dat moeten we bekijken. Feit is dat we vierde staan en dan doe je het niet goed. Dat is collectief, dus dat trek ik me ook aan."

Als Oranje naast EK-deelname grijpt, lijken de posities van Blind én ook Van Oostveen onhoudbaar. "De KNVB en Oranje zijn groter dan wie dan ook. En het functioneren van de bondscoach en mij wordt bijna permanent aan de orde gesteld in welke krant dan ook. Intern is daar een raad van commissarissen voor, die ernaar zal kijken. Maar eerlijk gezegd is dat een van mijn minste zorgen. Ik ben eindverantwoordelijk voor het proces, daar loop ik ook niet voor weg. Maar ik heb al eerder gezegd dat ik de verantwoording heb over de hele KNVB, waar het de sectie betaald voetbal en de internationale aangelegenheden aangaat. En daar word ik op beoordeeld. Ik voel niet de behoefte over mijn positie te speculeren. Ik stap zelf in elk geval niet op", stelt hij.

Het lijkt erop dat Oranje voor het eerst sinds 1984 een EK gaat missen. Dat zou het begin van een magere periode kunnen zijn. "We hebben in 1982, '84 en '86 ook een slechte periode gekend, waarin we er niet bij waren op de grote toernooien, zeg ik uit mijn hoofd. Dat kan. Er zijn eerder mensen geweest die over golfbewegingen in het Nederlandse voetbal spraken. Misschien is de basis te smal of zijn we niet zo goed als we denken of we hopen. Daar zullen we met z'n allen naar moeten kijken. Maar dat is van latere zorg."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen