Ajax zwaar teleurgesteld in Utrecht: "Dit is schandalig"

Ger
29 oktober 2015, 17:28

Ajax is zwaar teleurgesteld dat de eigen supporters op 13 december niet welkom zijn in de Galgenwaard bij de wedstrijd tegen FC Utrecht. Tijdens het vorige duel tussen beide clubs zongen fans van de thuisploeg antisemitische liederen. De KNVB bestrafte dat met een geldboete en het bevel dat de Bunnikside, het vak van de harde kern van de Domstedelingen, bij de eerstvolgende wedstrijd tegen Ajax leeg moest blijven.

Als reactie daarop wil de directie van de FC Utrecht de seizoenkaarthouders van het betreffende vak elders in het stadion plaatsen. Mede als gevolg daarvan ziet de gemeente Utrecht een verhoogd risico en gaan de deuren dicht voor Ajax-fans. Jeroen Slop laat namens de directie van de Amsterdamse club weten zwaar teleurgesteld te zijn. "Om te beginnen in de gemeente Utrecht. Zij hebben besloten dat onze fans thuis moeten blijven. Maar natuurlijk zijn wij ook teleurgesteld in de directie van FC Utrecht. Door de truc die zij toepassen omzeilen ze de straf, met als gevolg dat wij nu zonder fans moeten komen", aldus Slop op de website van Ajax.

"Wij vinden het schandalig dat de daders van deze zeer kwetsende spreekkoren nu bij de wedstrijd aanwezig kunnen zijn en wij zonder supporters af moeten reizen. Ajax is nu de dupe. Dat kan toch niet de bedoeling zijn van een straf die de KNVB aan FC Utrecht heeft opgelegd?", vraagt Slop zich hardop af. "Vergeet het sportieve aspect niet. Voor onze spelers is de steun van een vol uitvak meer dan welkom. Los daarvan vinden wij dat onze supporters deze wedstrijd gewoon bij moeten kunnen wonen. Wij zijn het dan ook absoluut niet eens met deze gang van zaken."

De KNVB heeft zich volgens Slop nog wel ingespannen om de ontstane situatie te voorkomen. "Voor hen is dit natuurlijk ook een hard gelag. Wij hebben nooit begrepen waarom de aan FC Utrecht opgelegde sanctie gekoppeld moest worden aan het eerstvolgende duel tegen ons. Als een speler naar aanleiding van een rode kaart geschorst wordt, geldt dat toch ook niet voor de eerstvolgende wedstrijd tegen diezelfde tegenstander? Hoe dan ook, wat er nu is gebeurd is schandalig."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen