Blind gaat weinig veranderen bij Oranje in cruciaal duel

Ger
12 oktober 2015, 12:56

Bondscoach Danny Blind blijft geloven in een EK-ticket voor het Nederlands elftal. In het afsluitende kwalificatieduel met Tsjechië volstaat voor Oranje dinsdag in Amsterdam alleen een overwinning om een wonder te kunnen realiseren. Daarbij is Nederland echter afhankelijk van Turkije, dat voor eigen publiek moet verliezen van IJsland.

Aangezien de directe concurrent de voorbije kwalificiatieronde zegevierde, op bezoek bij Tsjechië (0-2), komt het voor Oranje aan op de wedstrijden van dinsdag. "De winst van de Turken was natuurlijk een teleurstelling, maar we moeten ons richten op wat we er nog aan kunnen doen. Dit is echt de laatste kans", aldus Blind tijdens de persconferentie in de aanloop naar het duel met Tsjechië. "Het is niet moeilijk om met deze situatie om te gaan. Dat zou juist het geval zijn als er meerdere scenario's bestaan. Wij moeten winnen en ik geloof er nog in."

Blind bracht zaterdag in de uitwedstrijd tegen Kazachstan (1-2) in totaal vier debutanten binnen de lijnen. De keuzeheer geeft aan dinsdag niet veel aan zijn elftal te gaan sleutelen. "Er zullen niet veel mutaties zijn", geeft Blind aan. Onder de lat zal de oud-verdediger wel een nieuwe speler moeten brengen. Doelman Tim Krul liep zaterdag een zware blessure op. Jeroen Zoet, die in Astana de resterende minuten speelde, lijkt tegen de Tsjechen op een basisplaats te kunnen rekenen. "Dat is het meest logische", zegt Blind.

"Ik heb mijn keuze gemaakt en ik ben daar heel helder in. Jullie weten dat ik verder niet over de opstelling praat", liet Blind zijn toehoorders weten. De bondscoach heeft inmiddels Kenneth Vermeer en Maarten Stekelenburg als vervangers opgeroepen voor Krul en de eveneens geblesseerde Jasper Cillessen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen