Roda negeert advies van adviseur: "Bevreemdt mij wel"

20 oktober 2015, 16:00

Roda JC Kerkrade nam Han Berger in de arm om tot een reeks aanbevelingen te komen met betrekking tot de organisatie, maar heeft deze adviezen vervolgens in de wind geslagen. Dat beweert althans Berger zelf. De keuze voor Ton Caanen als nieuwe technisch directeur staat haaks op zijn aanbevelingen, stelt hij.

Tegenover Voetbal International legt Berger uit hoe de vork in de steel zit. Op details wil hij niet ingaan. "Ik kan wel bevestigen dat wij een ander bestuursmodel hebben voorgesteld dan waar Roda nu voor gekozen heeft. Dat zeg ik, omdat ik heb begrepen dat Roda beweert dat ze ons advies hierin hebben opgevolgd. Is dus niet zo, integendeel." Dat verbaast de adviseur niet geheel: "Toen wij begonnen hadden we al het vermoeden dat de club eigenlijk al had gekozen voor de oplossing zoals die nu uit de bus is gerold. Daarop zeiden wij: ''Als dat zo is, kunnen we onze moeite en tijd besparen.'' Maar dat werd ontkend, Roda wilde heel graag dat wij onze opdracht zouden afmaken. En uiteindelijk kiezen ze dus toch voor het model dat wij niet hebben aangeraden. Die vrijheid heeft de club uiteraard, maar het bevreemdt mij wel", aldus de voormalig hoofdcoach.

Berger, die voor een bestuursmodel met één sterke directeur pleitte, benadrukt dat hij niets tegen bepaalde individuen heeft. "Kijk naar Ton Caanen, die heeft echt wel goede contacten. Richmond Boakye en Daniel de Silva komen uit zijn netwerk. Maar het gaat erom wat nou het beste is voor de organisatie als geheel. Ik denk dat er behoefte is aan sterk leiderschap. Er zijn nu te veel losse op zichzelf staande eilandjes. Die allemaal hun uiterste best doen, maar die hoognodig strategisch verbonden moeten worden. Qua potentie is Roda nog steeds een prima club, al ligt er ook nog een financieel probleem. De oplossing daarvan is een prioriteit."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen