Voetbalsters PSV laten punten liggen bij hekkensluiter

Ger
2 oktober 2015, 22:53

De voetbalsters van PSV hebben in de vijfde speelronde van de Eredivisie voor het eerst punten laten liggen. In het Abe Lenstra Stadion moest de koploper genoegen nemen met een 1-1 gelijkspel tegen hekkensluiter sc Heerenveen.

De thuisploeg kwam na ruim een uur spelen op voorsprong via Simone Kets (foto). Een kwartier later zorgde Myrthe Morrees voor de gelijkmaker. Eerste achtervolger Ajax profiteerde niet van de misstap van PSV. De Amsterdamse formatie verspeelde een late voorsprong tegen regerend landskampioen FC Twente: 1-1. Desiree van Lunteren benutte in de 85ste minuut een strafschop namens Ajax. In blessuretijd kwam FC Twente langszij via Ellen Janssen.

Telstar boekte de tweede overwinning van het seizoen. Op bezoek bij PEC Zwolle werd het 1-2. Linda Bakker zorgde vlak voor tijd voor de beslissing.