Berusting bij Cruijff: "Blij met stapje terug"

28 december 2015, 09:18

Johan Cruijff is blij dat hij zijn handen heeft afgetrokken van Ajax. In zijn wekelijkse column in De Telegraaf geeft de legendariche nummer veertien aan dat hij zich niet kan vinden in de manier waarop Ajax 'voor een bestuursvorm en niet voor een voetbalvorm' heeft gekozen.

"Mijn referentie is het spel van Barcelona en Bayern en daar zag ik bij Ajax te weinig van terug", verdedigt Cruijff zijn beslissing om een stap terug te doen. "Ik kom steeds meer tot de conclusie dat dit een goed besluit is geweest."

"Ook door de manier waarop Ajax met Wim Jonk en Tscheu La Ling is omgegaan sta ik achter mijn besluit om een stapje terug te doen." Na onenigheid tussen Jonk en het zogenaamde technisch hart van Ajax, werd Jonk uit zijn functie van hoofd jeugopleiding gezet.

Ling en Jonk waren belangrijke vertrouwelingen van Cruijff om zijn plan bij Ajax door te voeren. "Op beiden ben ik enorm trots. Wim heeft aantoonbaar geleverd. Sinds zijn komst is er voor 85 miljoen euro aan spelers uit de eigen opleiding verdiend, staat zijn elftal (A1, red.) bovenaan in de competitie en heeft die ploeg nog geen punt verspeeld in de Champions League voor jeugdteams."

"Toch wordt de enige (Jonk, red.) die de essentie van het Plan Cruijff heeft uitgevoerd, weggestuurd", gaat Cruijff verder. "Iemand die het over voetbal wilde hebben, maar kon vertrekken omdat hij niet mee wilde in de bestuurlijke organisatie."

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen