Cocu verlengt contract bij PSV tot medio 2019

14 december 2015, 14:07   Bijgewerkt: 14 december 2015, 14:17

Phillip Cocu blijft nog jaren hoofdtrainer van PSV. De voormalig middenvelder gaat zijn contract in het Philips Stadion verlengen tot de zomer van 2019, zo liet hij maandag tijdens een persconferentie weten. De 45-jarige Cocu zit sinds medio 2013 als hoofdcoach op de bank bij de Brabantse club.

Onder leiding van Cocu kende PSV een desastreus eerste jaar, maar vanaf de zomer van 2014 draait de ploeg uitstekend. Het werd landskampioen in het seizoen 2014/2015 en bereikte onlangs de achtste finale van de Champions League, waarin het Spaanse Atlético Madrid na de winterstop de tegenstander is.

"Wij zijn aan een bepaald traject begonnen. Een traject met een mooie visie, dat ook een mooie ontwikkeling doormaakt. Toch zit er nog veel rek in dat traject, in de club en mezelf", zegt hij op PSV.nl. "Ik wil de ingezette lijn graag doortrekken." Cocu ziet veel mogelijkheden. "We zijn ons gaan focussen op de eigen jeugdopleiding, ik zie daar een groot aantal talenten lopen die ik graag wil ontwikkelen tot goede PSV-spelers. Tegelijkertijd willen we de selectie blijven aanvullen met wat meer ervaren spelers. Dat blijven we waar mogelijk ook doen."

Technisch manager Marcel Brands is duidelijk: voor hem is er geen betere coach. "Wij zijn heel blij met Phillip. De spelers zijn enthousiast over hem, de jeugdopleiding maakt een mooie ontwikkeling door, kortom voor ons is Phillip de beste coach die we ons op dit moment kunnen wensen. Ik ben heel blij dat hij hier blijft."

Het huidige contract van Cocu bij PSV loopt nog ruim anderhalf jaar door, tot medio 2017. Over de nieuwe verbintenis is een mondeling akkoord bereikt, de handtekeningen worden binnenkort gezet.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen