Jonk neemt afstand van verklaring Ajax over breuk

5 december 2015, 08:44

Ajax en Wim Jonk vonden elkaar deze week in een vertrekregeling. De Volendammer is zodoende per direct weg als hoofd opleidingen van de Amsterdamse club en Ajax liet bij de bekendmaking van deze breuk weten dat dit in goed onderling overleg gebeurd was. Het sprak zelfs van een 'chique oplossing'.

Jonk zelf denkt daar iets anders over, laat hij weten in een interview met De Telegraaf. "Haal dat woord chique maar weg. Hoe er met bepaalde mensen is omgegaan, hoort niet bij onze club. De verklaring die is uitgegaan, is een verklaring van Ajax", is de duidelijke taal van de voormalig Oranje-international.

Eén van de redenen waarom Jonk moest vertrekken, was de moeizame werkrelatie met zijn collega's. Eén daarvan is Frank de Boer, maar Jonk ontkent dat hij problemen heeft met de hoofdcoach. Met hun onderlinge verstandhouding was niets mis, benadrukt Jonk. "Natuurlijk kun je van mening verschillen over de manier van spelen en de aankopen. Maar Frank heeft ook oog voor jeugdspelers. Dat laat hij zien door ontzettend veel jonkies de kans te geven. En die spelen. Tussen Frank en mij is er wederzijds respect", stelt hij.

Nadat duidelijk werd dat hij weg moest, kreeg Jonk een telefoontje van Johan Cruijff. Jonk gold als één van de belangrijkste vertrouwelingen van de voormalig nummer veertien. "Hij staat op mijn voicemail, dus ik moet hem nog terugbellen. Maar hij heeft een berichtje ingesproken. Hij vroeg hoe het met me is. Deze week ben ik ook bij hem in Barcelona geweest. Het was een bijzondere ontmoeting, omdat hij een ernstige ziekte heeft. De momenten met Johan en zijn vrouw Danny koester ik. Die geven energie. Johan daagt je op een goede manier zo erg uit. Hij zet je op zijn manier aan het denken over voetbal en je kunt alles aan hem vragen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen